Hårtrender for sommeren 2018

Naturlig tekstur, bølger og krøller er i skuddet nå. Det skal være store myke bølge, løse krøller, men også masse og små – gjerne i kombinasjon med et fint hårbånd. For en edgy stil kan du prøve deg på wet looken. Dette er sommerens hårtrender.

Hårtrender sommer 2018

Hver sommer returnerer de bølgete og rufsete lokkene på trendlistene, men hva passer vel bedre på sommeren enn allsidig strandhår som passer til både hverdag og fest?

Den klassiske beach looken

Du trenger faktisk ikke å dra på stranden for å få beach looken. Med noen enkle steg kan du lage frisyren hjemme på badet.

Start med å vaske håret med volumshampoo og balsam kun i lengdene, slik at det ikke tynger håret mer enn nødvendig. Deretter tørker du håret til det er håndkletørt og påfører saltvannsspray, eller en mousse.

Massér produktet du velger godt inn i røttene og bøy hodet fremover når du skal føne håret. Det vil gi mer volum i håret. Tvinn håret og jobb med det mens du føner, eller bruk et munnstykke for å klemme det opp. Avslutt med en tørr hårspray når du er fornøyd med bølgene.

Kul og trendy med “wet look”

Wet looken er tilbake for fullt, og er en av sommerens absolutt hotteste hårtrender. Looken er enkel å lage, og med håret dratt bakover – gjerne med litt fall i lengdene, er frisyren kjempekul til fest. Dette er også en perfekt mulighet til å vise frem flotte statement-øredobber.

Hele poenget med wet look er at håret skal se forholdsvis vått ut. Du tenker kanskje at det bare er å bruke vann og børste håret bakover, men det er ikke så enkelt som det høres ut – for hva skjer når håret ditt tørker? For å unngå at du sitter igjen med en “dry look” trenger du riktige produkter.

Noen sverger til både saltvannspray, volumskum, hårspray og voks, for å perfeksjonere frisyren, men Plusstids ekspert på hår, Lise Holm-Glad, har et enklere tips:

– Bruk balsam som et stylingprodukt. Påfør balsamen i tørt hår, børst håret bakover og la balsamen være i, så har du beskyttelse i tillegg.

Lekker med hårbånd

Hårbånd er supertrendy og ikke minst praktisk. Butikkene bugner med utvalg av ulike stiler og vi har sett de største motehusene sende modeller ned catwalken med flotte hårbånd i forskjellige fasonger og farger.

Velg et smalt hårbånd som festes midt på pannen og som en krans rundt hodet. Dette er en uber-trendy look som har vært mye å se på de ulike moteshowene. Det er også superfresht å bruke hårbåndet som en en hårbøyle. Da får du også håret vekk fra pannen – veldig deilig på varme sommerdager.

Alternativt kan du også bruke et lekkert skjerf som alternativ til hårbåndet. Prøv deg frem; flett skjerfet inn i fletten, fletten kan henge løst eller surres sammen og fest med nåler i nakken.