Bevare fuktigheten i håret i sommer

Sommer og sol er noe av det beste vi vet, og selv om det er deilig å være ute i finværet er det viktig å huske at solen kan være skadelig for håret. Derfor gir vi deg tre gode tips til å bevare fuktigheten i håret gjennom hele sesongen.

bevare fuktigheten i håret

Sol, sand, klor og saltvann kan tørke ut håret ditt og gjøre at det mister mye av den naturlige glansen sin. For å unngå tørt, blast og livløst hår bør du følge disse rådene for å bevare lokkene i sommervarmen.

1. Ikke vask håret for ofte

Hvor ofte du bør vaske håret varierer etter hårtype, fettproduksjon og ikke minst estetiske preferanser. Her kan det nemlig være store individuelle forskjeller, men opplever du at håret ditt er tørt og slitt kan det hjelpe å ikke vaske det like ofte som du gjør i dag.

Håret ditt er tett forbundet med talgkjertler i hodebunnen som skiller ut en fettholdig, oljeaktig substans. Disse naturlige oljene er med på å motvirke brusete og tørt hår. Vasker du håret for ofte vil det fjerne fettlaget på hodebunnen, og resultere i tørt og slitt hår.

2. Velg en god balsam

Ulike balsamer er utviklet for ulike hårtyper, og derfor er det viktig at du blir godt kjent med hva håret ditt trenger og hvilke produkter som passer. Er du usikker på hva slags hårtype du har, kan du spørre frisøren din.

En god, fuktighetsgivende balsam er med på å opprettholde fuktbalansen i håret, men husk å bruke riktig mengde. For mye balsam kan tynge ned håret, noe som gjør at det ser livløst og flatt ut. Orklas ekspert på hår, Lise Holm-Glad, anbefaler også å bruke balsam som hårbeskyttelse på stranden. Påfør balsam i håret og la den være i. Bader du i saltvann er det viktig å skylle håret med ferskvann, så kan du påføre balsam flere ganger gjennom dagen.

3. Reduser varmebehandling av håret

Rettetang, krølltang og føner kan virke belastende på håret, og fører ofte til at håret tørker ekstra ut. Det beste alternativet for å bevare glansen og fuktigheten i håret i sommer, er å la håret lufttørke. Har du dårlig tid og ønsker likevel å føne det, eller vil lage en fantastisk beach look med krølltangen, bør du investere i en god varmebeskyttende spray.

Det flotte sommerværet er også med på å tørke ut håret. Derfor bør du ha solbeskyttelse for hår på stranden også. Ta med deg en UV-spray som beskytter mot sola, eller ta på en trendy hatt eller caps som skjermer.